Volg mij op facebook

Veelgestelde vragen

Waarom ben je thrillers gaan schrijven?
Na ongeveer vijftig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden, had ik zin om een boek voor volwassenen te schrijven. Zelf lees ik graag psychologische thrillers. Verhalen over mensen die om een of andere reden geestelijk het spoor bijster raken en hoe die mensen dan tot het plegen van een misdaad komen. 

Is er een verschil tussen het schrijven van een kinderboek en een boek voor volwassenen?
Ja, behalve dat kinderboeken minder dik en ook minder gecompliceerd zijn, is niet alleen de woordkeus anders, maar vooral de toon. Het kostte me heel veel moeite om die “kinderboekentoon” kwijt te raken. Ik ben wel tien keer opnieuw begonnen, voor ik hem eindelijk te pakken had.

Ook het ritme van een boek voor volwassenen is anders. Je kunt dat een beetje vergelijken met een muziekstuk dat bestaat uit intro's, refreinen, coupletten en tussenstukken.

Hoe kom je aan ideeën?
Net zoals ik aan ideeën voor kinderboeken kom: door iets dat ik zie, lees, of hoor. Soms begint het idee voor een verhaal met een enkele zin die iemand zegt. Die blijft in mijn hoofd hangen en daar brei ik dan een verhaal om heen.

Ga je nog een thriller schrijven?
Ik ben al bezig.

website: aardworm.com • fotografie: wilco van dijen, patricia steur • login