Boeken vanaf 8 jaar

De Lokkerbolletjes, Het roer moet om.

Het begon allemaal een paar dagen geleden. Mijn vader zei ik dat ik eerst niet verstond maar mijn moeder riep geschrokken: 'Wat? Ben je ontslagen?' Mijn vader smeet zijn tas op de keukentafel. Dat was een slecht teken, want hj is anders altijd superzuinig op die tas en helemaal op zijn laptop die erin zat en anders wel op zijn telefoon die weet-ik hoeveel functies heeft. Op dat moment begreep ik dat er iets serieus mis was, al wist ik nog niet precies wat. 'Maar je bent bankdirecteur! Hoe kan dat nou?' riep mijn moeder.

De vader van Noortje en Hugo is zijn baan kwijt en het roer moet om. De familie verhuist van hun enorme villa in het rijke Gooi naar een oude caravan op een modderig veldje in De Achterhoek. Om geld te besparen wil hun vader namelijk ‘groen’ gaan leven. Ze nemen een paar kippen, bouwen met zaagsel en een tuinslag een warmwatervoorziening en verzamelen afval om er mest van te maken. Als hun vader voorstelt om te gaan koken op poep, wordt het hun moeder echt te veel. Noortje en Hugo verlangen terug naar hun oude, luxe leven in Het Gooi. Ook de nieuwe, vervelende buurman ziet hen het liefst zo snel mogelijk vertrekken. Maar dan wordt Nienke, de nieuwe vriendin van Noortje, ernstig ziek. Noortje weet nu niet meer wat ze wil: blijven of teruggaan? Met handige tips om groen te leven!

Illustraties: Monique Bijer

Van Goor (2011)

ISBN: 978 90 475 1599 9

En de winnaar is...

Adriaan en zijn (stief) tweelingbroer Hannes willen hun hond Dirk laten meedoen met de wedstrijd van de Leukste hond van Nederland. Ze kunnen er 1000 euro mee verdienen. Dirk heeft één afwijking: zodra hun moeder piano gaat spelen, begint hij te janken. Dit gebruiken Adriaan en Hannes bij een speciaal optreden van Dirk. Maar of het lukt..?

Net als het vorige deel 1+1 = zeven is dit boek geschikt voor dyslectische kinderen en wordt er ook een cd bijgeleverd waar het eerste hoofdstuk is ingesproken door de schrijver. ( ik dus)

Illustraties: monique Beijer

Zwijsen (2007)

1+1=zeven

Hoi! Ik heet Adriaan. Ik ben tien. En ik ben geboren op 13 december in Amersfoort. Je zult zeggen: Wat kan mij dat schelen! Maar toch is het belangrijk. Ik heb namelijk een tweelingbroer. Hij heet Hannes en is ook tien. Maar hij is in Breda geboren. Dat is gek he? Het zit zo:

Adriaan woont alleen met zijn moeder. Soms voelt hij zich een beetje alleen. Op een dag komt Hannes met zijn vader in de straat wonen. Ze worden vrienden. Ze verzinnen een plan om de vader van Hannes en de moeder van Adriaan verliefd op elkaar te laten worden. Misschien gaan ze dan wel trouwen en worden Adriaan en Hannes broers. Of het lukt..?

Illustraties: Monique Beijer

Zwijsen (2006)

ISBN: 902766255

speciaal voor kinderen met dyslectie. Bij het boek zit ook een cd met een deel van de tekst, zodat je het verhaal ook kunt beluisteren.

Juf Jansen in gevaar

Er is een nieuwe jongen in de klas. Hij heet Rembrandt. Hij zegt dat hij in Afrika heeft gewoond en vertelt stoere verhalen ontmoetingen met wilde dieren en hoe hij afdook van woest kolkende watervallen. Op een dag verdwijnen er spullen uit de klas. Die duiken op geheimzinnige wijze weer op. Als Rembrandt vertelt dat hij wordt bedreigd door een groepje grote jongens en hij zegt dat ook juf in gevaar is, is het tijd voor actie.

Van Goor (2004)

ISBN: 9000035082

Bestel!

Juf Jansen is hoteldebotel

Juf Jansen is verliefd op meester Beekstra en ze gaan trouwen. Sinds de klas het nieuws heeft gehoord, praat iedereen over verliefd zijn en verkering hebben. Over zoenen en ook over sex. Alleen Marga kan aan niets anders denken dan aan haar ouders, die net zijn gescheiden. Hoewel er weer van alles misgaat en de kinderen bijna het verkeerde bruidspaar toezingen, is er uiteindelijk een fantastisch trouwfeest voor iedereen! Dan ziet Juf de verrassingen die de kinderen voor haar hebben bedacht. Een boek over de liefde en alles wat daarbij hoort.

Van Goor (2002)

ISBN: 20020208

Bestel!

De beestenbende van Juf Jansen

Juf Jansen gaat met haar klas kamperen. De schooldirecteur vindt het geen goed plan. Maar juf Jansen is eigenwijs en ze rijden in een bus naar het bos. Daar komt de klas voor verrassingen te staan. Pablo, de hond van juf Jansen, is stiekum meegekomen en zorgt voor opschudding. En juf Jansen blijkt toch niet zo veel van kamperen te weten als de kinderen dachten. Ze zet zelfs haar tent ondersteboven op! Al snel verandert het kamp in een beestenbende. Onverwacht komt de directeur op bezoek om te kijken of alles wel goed gaat...

Van Goor (2000)

ISBN: 9000033330

De hond van juf Jansen

Juf Jansen heeft helemaal geen tjd voor een hond. Toch neemt ze dat zielige hondje met de kleur van een deurmat mee uit het asiel. Ze noemt hem Pablo en is vast van plan een goed thuis voor hem te vinden. Voorlopig moet Pablo mee naar school, want hij kan niet alleen thuis blijven. In de klas ligt hij eerst stilletjes op zijn kleedje, maar al snel blijkt Pablo een leuk en slim diertje. De kinderen raken steeds meer aan hem gehecht. En als Pablo hen helpt om een voetbalwedstrijd tegen een andere school te winnen, wordt hij uitgeroepen tot mascotte van de klas. Niet iedereen is blij met Pablo. De directeur wil deze vieze hond het liefst zo snel mogelijk de school uit hebben. En als juf Jansen op een dag ook nog een oude man tegenkomt die het baasje van haar hondje blijkt te zijn, dan ziet het er naar uit dat Pablo de kinderen moet verlaten. Juf Jansen zoekt een oplossing.

Van Goor (1999)

ISBN: 9000033330

Bestel!

Ook verschenen

Een lot uit de loterij (Van Goor, 2000)
In het diepste geheim (Van Holkema en Warendorf, 1999)
Op zoek naar de zwarte weduwe (Van Holkema en Warendorf, 1998)
Vals spel op de renbaan (Becht, 1992)
Het raadsel van de vis (Becht, 1992)
Het geheim van villa bloemenlust (Becht, 1992)
De ruine van Griselda (Becht, 1992)
De merkwaardige verdwijning van Daan Bosman (Becht, 1992)
De gemaskerde moordenaar (Becht, 1992)
Avontuur op de jakobshorn (Becht, 1992)
Het geheim van de oude penning (Bzztoh, 1987)
De verdwenen getuige (Bzztoh, 1986)
De schat in de verboden duinen (Bzztoh, 1986)

Boeken

website: aardworm.com • fotografie: wilco van dijen, patricia steur • login