Boeken vanaf 10 jaar

4@ltijd verliefd

Een boek over de liefde! Toekie is in de war, want ze is verliefd op twee jongens tegelijkertijd: Richter en Mees. Op aanraden van Gwen maakt ze een lijstje met hun voor-en nadelen, maar ze komen gelijk uit. Dan verzint Toekie een plan: Richter en Mees moeten, zonder dat het in de gaten hebben, ieder een test doen. Hierbij worden ze getest op heldhaftigheid, stoerheid, slimheid en hoe lief en sexy ze zijn. Een panel, bestaande uit Toekie, Wouter en Gwen, zal beoordelen wie de uiteindelijke winnaar is. Maar de proeven gaan niet allemaal zoals van tevoren bedacht.

Illustraties: Monique Beijer

Lannoo (2007)

leila, veel blingbling en een fout vriendje

Het zusje van Leila heeft een nieuw vriendje. Sharon noemt hem Massie, maar hij heet Maximo. Het is een superaardige jongen. Hij overlaadt Sharon met cadeautjes. Maar na een tijdje begint Leila haar twijfels te krijgen over Massie, want hij legt wel erg veel beslag op Sharon, die zich ook een beetje eigenaardig begint te gedragen. Als de ouders van Leila en Sharon en weekje weggaan en het oudere nichtje dat zou oppassen niet komt opdagen, gebeuren er vreemde dingen. Leila vermoedt dat Massie een loverboy is. Ze waarschuwt Sharon, maar zo makkelijk komt ze niet van Massie af.

Illustraties: stefanie kampman, omslag studio Jan de boer

lannoo (2006)

ISBN: 9085680921

4@ltijd mezelf

Na Feestbeesten en Disco-diva's het 3e deel in deze serie, waarin Toekie en haar vriendin weer van alles beleven. Natuurlijk weer met veel msn, tips om jezelf op te pimpen en achterin een gratis chatwoordenlijst. Toekie voelt zich eenzaam. Haar vrienden hebben geen tijd voor haar. Ook haar ouders en zusje Kim lijken het erg druk met zichzelf te hebben. Toekie gaat op zoek naar een nieuwe kledingstijl. Haar initiatief heeft meteen effect: ze ontmoet een leuke jongen, Milo. Samen gaan ze op rommelmarkten naar kleren zoeken. Als ze op een keer in een 2ehandswinkeltje zijn, gapt Milo een jasje. Dat zet Toekie aan het denken. Met MSN en chatwoordenlijstje!

Illustraties: Monique Beijer

Lannoo (2006)

ISBN: 9085682916

Bestel!

Leila, hoe tover ik mijn vriendje terug?

Honingbeer heeft het uitgemaakt met Leila. Ze heeft vreselijk liefdesverdriet en gaat in op het voorstel van haar zusje Sharon om een meisje op school te vragen hoe ze liefdesdrank moet maken. Alleen: dat meisje doet aan hekserij. Leila en Sharon hebben er alles voor over om de felbegeerde liefdesdrank te pakken te krijgen en laten zich inwijden tot heks. Het inwijdingsritueel wordt een puinhoop en Leila morst liefdesdrank op de verkeerde jongen.

Illustraties: Stefanie Kampman

Lannoo (2005)

ISBN: 9085682614

11.95

Bestel

Feestbeesten en discodiva's

Het vervolg op DOE EENS RAAR MET JE HAAR!!! Toekie vindt haar leven nog steeds een beetje saai: je gaat naar school, daar is het sowieso saai en aan het eind van de dag ga je naar huis. Soms kijk je een dvdtje of je gaat een naar iemand toe, maar verder gebeurd er niet zo veel. Toekie ontdekt dat er bijna elke dag van het jaar wel een reden is om te feesten. Heel leuk allemaal, tot er op het murder-mysteriefeest van haar vriendin, een echte insluiper in huis blijkt te zijn.. Met MSN en chatwoordenlijstje!

Illustraties: Monique Beijer

Van Goor (2005)

ISBN: 9000036518

12,50

Bestel

Leila met een kameel achter de coulissen

Leila Jacons is het zusje van de superberoemde Miss X, alias Sheila. Ze heeft Leila benoemd tot haar persoonlijk biograaf. Leila zorgt voor haar zus zoals ze altijd heeft gedaan en geeft haar waardevole adviezen. In het begin vindt Leila alles super wat er gebeurt. Wie wil er nou niet een beroemdheid als zus? Maar na een tijdje vindt ze er steeds minder aan, want ze staat voortdurend in de schaduw van Sharon.

Illustraties: Stefanie Kampman

Lannoo (2005)

ISBN: 9085680115

10.95

Bestel!

Doe eens raar met je haar

Toekies leven is saai, dodelijk saai. Thuis is het saai omdat haar vader er nooit is, op school is het saai omdat niemand haar leuk vindt. Behalve Wouter dan. Maar die houdt van vissen. En Toekie is voor dieren en daar horen vissen ook bij. Op een dag besluit Toekie dat het afgelopen moet zijn met die saaiheid en ze besluit haar kapsel radicaal te veranderen. Tot haar grote verbazing verandert hiermee niet alleen haar uiterlijk, maar haar hele leven. Dus als jouw leven ook saai is: Doe dan eens raar met je haar! Met MSN en chatwoordenlijstje!

Illustraties: Monique Beijer

Van Goor (2004)

ISBN: 9000035511

12,50

Koop het bij BOL!

Ook verschenen

Verdwaald (Van Holkema en Warendorf, 1996)

Boeken

website: aardworm.com • fotografie: wilco van dijen, patricia steur • login